Sobre nosaltres

Ecologistes en Acció fa 20 anys que lluita per l'ecologisme social.

L'ecologisme social considera que els problemes mediambientals naixen del model de producció i consum en el qual ens trobem, en un món cada vegada més globalitzat. Això deriva també en altres problemes de tipus social; per això cal transformar-los si volem evitar el col·lapse ecològic.Cal decantar-se per alternatives més eficients que els models de gestió de residus actuals.


La reducció, la reutilització i el reciclatge han de ser la base d'aquests sistemes a fi d’avançar cap al residu zero.

Proposem i defensem sistemes alternatius que reduïsquen l'abocament i la incineració de residus perquè són models irracionals.

Consciència a peu de carrer

QUATRE COSES BÀSIQUES QUE POTS FER


Reduir

Redueix el teu consum conscientment.


Reutilitzar

Allarga la vida dels objectes que uses i de la roba que portes.


Reciclar

Molts materials són reciclables. Separa'ls.


Reflexionar

Tria béns i serveis coherents.

La clau: separació de la matèria orgànica

Els residus orgànics són recursos que només poden aprofitar-se amb una correcta separació a cada casa. És per això que els sistemes d’arreplega més eficients són el "porta a porta", el compostatge domèstic i comunitari i, en cas que siga a través d'un contenidor, que se’n puga fer un seguiment correcte.

Reciclar és participar

Reciclar és participar en el projecte que enforteix les accions de col·lectius i plataformes de residu zero, tant en l'àmbit local com comunitari. Defensem aspectes com ara la transparència, la formació, les bones pràctiques i el suport a l'acció política.


  • Informació
  • Suport al compostatge
  • Acció política